Salát z mořských plodů Ambiente

Ingredience


Balsamico ocet 150 g
Celer řapíkatý 150 g
Česnek 20 g
Chobotnice 200 g
Kalamáry 200 g
Krevety tygří 20 ks
Limetková šťáva 50 g
Mušle slávky 20 ks
Ocet vinný 300 g
Olej olivový 250 g
Olej olivový extra panenský 250 g
Paprika červená 120 g
Petržel - nať 20 g
Rajčata Cherry 100 g
Rukola 300 g
Salát hlávkový 1 ks
Sůl 10 g
Voda pitná 1.2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Předvařené velké tygří krevety oloupeme, zbavíme střívek a pokrájíme na 3 díly. Slávky spaříme v malém množství vody a pod pokličkou necháme 10 minut odpočinout. Kalamáry a chobotničky očistíme a vaříme 20-30 minut v osolené vodě (1/2 dávky soli) s vinným octem (poměr 3 díly vody:1 díl octa), uvařené plody pokrájíme na čtvrtky.
  2. Červenou papriku a řapíkatý celer pokrájíme na malé kostičky, petrželku nadrobno.
  3. Ve velké míse smícháme malé uvařené chobotničky a kalamáry s masem slávek a krevet, vše zalijeme bílým balsamicovým octem, olivovým olejem a limetovou šťávou. Přidáme krájenou papriku, celer a petrželku, oloupané stroužky česneku, vše opatrně promícháme a zakryté necháme marinovat nejméně 4 hodiny.
  4. Hlávku salátu rozdělenou na listy a rukolu vypereme, osušíme, natrháme na kousky a na míse promícháme s přepůlenými cherry rajčaty. Směs pak osolíme a přelijeme extra panenským olivovým olejem a rozdělíme na talíře. Navrch rozprostřeme marinované mořské plody a servírujeme.