Salát z mořských plodů Ambiente
Ingredience
Balsamico ocet |
150 g |
Celer řapíkatý |
150 g |
Česnek |
20 g |
Chobotnice |
200 g |
Kalamáry |
200 g |
Krevety tygří |
20 ks |
Limetková šťáva |
50 g |
Mušle slávky |
20 ks |
Ocet vinný |
300 g |
Olej olivový |
250 g |
Olej olivový extra panenský |
250 g |
Paprika červená |
120 g |
Petržel - nať |
20 g |
Rajčata Cherry |
100 g |
Rukola |
300 g |
Salát hlávkový |
1 ks |
Sůl |
10 g |
Voda pitná |
1.2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Předvařené velké tygří krevety oloupeme, zbavíme střívek a pokrájíme na 3 díly. Slávky spaříme v malém množství vody a pod pokličkou necháme 10 minut odpočinout. Kalamáry a chobotničky očistíme a vaříme 20-30 minut v osolené vodě (1/2 dávky soli) s vinným octem (poměr 3 díly vody:1 díl octa), uvařené plody pokrájíme na čtvrtky.
- Červenou papriku a řapíkatý celer pokrájíme na malé kostičky, petrželku nadrobno.
- Ve velké míse smícháme malé uvařené chobotničky a kalamáry s masem slávek a krevet, vše zalijeme bílým balsamicovým octem, olivovým olejem a limetovou šťávou. Přidáme krájenou papriku, celer a petrželku, oloupané stroužky česneku, vše opatrně promícháme a zakryté necháme marinovat nejméně 4 hodiny.
- Hlávku salátu rozdělenou na listy a rukolu vypereme, osušíme, natrháme na kousky a na míse promícháme s přepůlenými cherry rajčaty. Směs pak osolíme a přelijeme extra panenským olivovým olejem a rozdělíme na talíře. Navrch rozprostřeme marinované mořské plody a servírujeme.