Kuřecí prsa s majonézovým dipem
Ingredience
Kuřecí prsa |
300 g |
Olej slunečnicový |
4 polévková lžíce |
Cukr krupice |
0.5 kávová lžička |
Hellmann's Majonéza originál |
4 polévková lžíce |
Kari koření |
1 kávová lžička |
Sůl |
2 špetka |
Cukr krupice |
0.5 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
1 dl |
Strouhanka |
4 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejdříve si připravíme majonézový dip: do mísy dáme majonézu, sůl, cukr, kari koření, vše důkladně vymícháme a dáme na chvíli do chladničky.
- Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na silnější hranolky (2 x 2 cm). Do misky dáme hladkou mouku, vejce, černé pivo, sůl, cukr a pepř. Do druhé misky dáme strouhanku. Vyšleháme hladké těstíčko, ve kterém obalíme kuřecí hranolky a následně je obalíme ve strouhance.
- V pánvi si rozpálíme olej. Maso osmažíme z každé strany dozlatova, pak je necháme okapat na papírové utěrce. Servírujeme je teplé s majonézovým dipem.