Kompot z čerstvých bezinek
Ingredience
Bezinky |
3 kg |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Cukr krystal |
750 g |
Hřebíček |
4 ks |
Skořice celá |
1 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Bezinky důkladně omyjeme a odstraníme stopky. Bobule rozdělíme do čistých sklenic.
- V kastrolu rozmícháme ve vodě cukr, přidáme skořici a hřebíček. Povaříme a roztok necháme vychladnout. Přilijeme citronovou šťávu, přecedíme a zalijeme bezinky.
- Sklenice zavíčkujeme, naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme 30 minut. Necháme vychladnout v hrnci, poté vyjmeme a uchováme na chladnějším a temném místě.