Kompot z čerstvých bezinek

Ingredience


Bezinky 3 kg
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Cukr krystal 750 g
Hřebíček 4 ks
Skořice celá 1 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Bezinky důkladně omyjeme a odstraníme stopky. Bobule rozdělíme do čistých sklenic.
  2. V kastrolu rozmícháme ve vodě cukr, přidáme skořici a hřebíček. Povaříme a roztok necháme vychladnout. Přilijeme citronovou šťávu, přecedíme a zalijeme bezinky.
  3. Sklenice zavíčkujeme, naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme 30 minut. Necháme vychladnout v hrnci, poté vyjmeme a uchováme na chladnějším a temném místě.