Bezinkový kompot s citronovou kůrou a kořením

Ingredience


Bezinky 3 kg
Citronová kůra 2 kávová lžička
Cukr krystal 1 kg
Hřebíček 4 ks
Skořice celá 1 ks
Voda pitná 1.25 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zralé bezinky očistíme, důkladně propláchneme na sítu, odstraníme stopky a necháme okapat. Cukr rozmícháme ve vodě, přidáme citronovou kůru, hřebíček a skořici, několik minut povaříme a scedíme.
  2. Roztok opět přivedeme k varu, přidáme bezinky, vaříme cca 5 minut, odstavíme a odložíme na chladné místo do druhého dne.
  3. Poté znovu přivedeme k varu, horký kompot rozdělíme do čistých sklenic a ihned zavíčkujeme. Zabalíme do deky, takto necháme vychladnout a uložíme na studené a temné místo.