Zavařenina ze slív se slivovicí
Ingredience
Citronová šťáva |
40 ml |
Cukr želírovací |
500 g |
Slivovice |
4 cl |
Slívy |
1.5 kg |
Víno červené |
150 ml |
-
Doba přípravy: 60 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 20 porcí
- Omyté, rozpůlené a vypeckované slívy nakrájíme na dílky. Smícháme s želírovacím cukrem 3plus1, suchým červeným vínem, citronovou šťávou a alespoň 12 hodin necháme v klidu. Po 12 hodinách přivedeme k varu a na silném ohni vaříme asi 4 minuty (podle návodu na obalu); tato směs někdy želíruje až po 5 minutách, proto je nutné provést želírovací zkoušku.
- Před koncem doby vaření přilijeme a vmícháme slivovici. Ihned plníme do sklenic vypláchnutých horkou vodou a dobře uzavřeme.