Zavařenina z cibule s rozinkami a chilli

Ingredience


Chilli koření mleté 1 kávová lžička
Cibule 1 kg
Cukr krupice 150 g
Koriandr celý 1 kávová lžička
Pomerančová šťáva 500 ml
Rozinky tmavé 3 polévková lžíce
Saturejka 6 ks
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce dáme oloupanou a na kostičky nakrájenou sladkou cibuli, drcené chilli, opláchnuté rozinky, pomerančovou šťávu, přivedeme k varu a na slabém plameni dusíme asi 1 hodinu. Potom přidáme cukr.
  2. Opláchneme snítky saturejky, lístky otrháme a nasekáme nahrubo. Nasekanou saturejku, sůl a zrnka koriandru přidáme do cibulové směsi a vaříme do zhoustnutí, tj. asi 20 minut a ihned plníme do sklenic vypláchnutých horkou vodou a dobře uzavřeme.
  3. Želírovací zkouška není nutná, jedná se o husté pyré.