Avokádový salát s gorgonzolou

Ingredience


Avokádo 300 g
Jahody zahradní 300 g
Med včelí 100 g
Meloun žlutý 300 g
Olej olivový extra panenský 200 ml
Olivy černé 100 g
Ořechy vlašské 100 g
Pomerančová šťáva 200 ml
Salát listový Dubáček 300 g
Salát Polníček 300 g
Sýr Gorgonzola 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Dobře vyzrálé avokádo oloupeme, očistíme čerstvé jahody a oloupeme a vypeckujeme medový (žlutý) meloun. Ovoce a sýr gorgonzola pokrájíme na 1 cm kostičky, vložíme do mísy a lehce promícháme. Ke směsi přidáme natrhaný salát dubový list, opraný a osušený polníček a černé olivy s peckou.
  2. Dále připravíme dresink tak, že smícháme panenský olivový olej s pomerančovou šťávou, přilijeme včelí med a vyšleháme tak, aby se suroviny dobře spojily. Dresink přidáme k ovoci se sýrem a salátem, vše lehce smícháme a rozdělíme na talíře.
  3. Servírujeme posypané nasekanými vlašskými ořechy.