Avokádový salát s gorgonzolou
Ingredience
Avokádo |
300 g |
Jahody zahradní |
300 g |
Med včelí |
100 g |
Meloun žlutý |
300 g |
Olej olivový extra panenský |
200 ml |
Olivy černé |
100 g |
Ořechy vlašské |
100 g |
Pomerančová šťáva |
200 ml |
Salát listový Dubáček |
300 g |
Salát Polníček |
300 g |
Sýr Gorgonzola |
500 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Dobře vyzrálé avokádo oloupeme, očistíme čerstvé jahody a oloupeme a vypeckujeme medový (žlutý) meloun. Ovoce a sýr gorgonzola pokrájíme na 1 cm kostičky, vložíme do mísy a lehce promícháme. Ke směsi přidáme natrhaný salát dubový list, opraný a osušený polníček a černé olivy s peckou.
- Dále připravíme dresink tak, že smícháme panenský olivový olej s pomerančovou šťávou, přilijeme včelí med a vyšleháme tak, aby se suroviny dobře spojily. Dresink přidáme k ovoci se sýrem a salátem, vše lehce smícháme a rozdělíme na talíře.
- Servírujeme posypané nasekanými vlašskými ořechy.