Salát s restovanými telecími játry
Ingredience
Balsamico ocet |
200 g |
Cibule |
200 g |
Játra telecí |
1 kg |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mléko polotučné |
1 l |
Olej olivový extra panenský |
400 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
30 g |
Rukola |
300 g |
Salát listový Dubáček |
300 g |
Salát Polníček |
300 g |
Sůl |
10 g |
Víno portské |
200 ml |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Oprané a osušené listy salátů polníček, rukola a dubáček natrháme na přiměřeně velké kousky, dáme do mísy, přilijeme extra panenský olivový olej, balzamikový ocet a zlehka promícháme.
- Telecí játra očistíme, nakrájíme na plátky o síle 1,5 cm a na na 1 hodinu naložíme do mléka.
- Mezitím najemno nasekáme petrželku a nahrubo nakrájíme oloupanou červenou cibuli.
- Játra z mléka vyjmeme, osušíme utěrkou a nakrájíme na 1,5 cm proužky, které opepříme. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a na něm telecí proužky zprudka opečeme 1 minutu z každé strany. Přidáme cibuli a máslo, vše krátce orestujeme, játra odsuneme na kraj pánve a přilijeme dobré portské víno. Víno se rychle zredukuje a když zhoustne a spojí se s výpekem, promícháme je s orestovanými játry. Podle chuti vše osolíme, přidáme nasekanou petrželku a ještě zlehka promícháme.
- Namíchaný salát rozdělíme na talíře, na něj navršíme restovaná telecí játra a servírujeme.