Hovězí pečeně na pivu
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Hovězí maso zadní |
1.5 kg |
Kmín drcený |
1 špetka |
Majoránka |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 hrst |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0.5 l |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 100 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Hovězí maso omyjeme a osušíme. Česnek oloupeme a prolisujeme, v misce smícháme s majoránkou, kmínem a solí. Maso touto směsí ze všech stran potřeme.
- Maso vložíme do pekáče, přilijeme půl litru vody a pečeme 15 minut v troubě předehřáté na 200 stupňů.
- V době, kdy pečeme maso, opláchneme vodou petrželovou nať a nasekáme ji nadrobno. Oloupeme cibuli a rozkrájíme ji na čtvrtky.
- Do pekáče po 15 minutách pečení vedle masa rozložíme nakrájenou petrželovou nať a cibuli, a maso pečeme dalších 90 minut, až je měkké. Během pečení průběžně podléváme pivem.
- Vhodnou přílohou jsou bramborové knedlíky.