Hovězí pečeně na pivu

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 2 ks
Hovězí maso zadní 1.5 kg
Kmín drcený 1 špetka
Majoránka 1 špetka
Petržel - nať 1 hrst
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 0.5 l
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí maso omyjeme a osušíme. Česnek oloupeme a prolisujeme, v misce smícháme s majoránkou, kmínem a solí. Maso touto směsí ze všech stran potřeme.
  2. Maso vložíme do pekáče, přilijeme půl litru vody a pečeme 15 minut v troubě předehřáté na 200 stupňů.
  3. V době, kdy pečeme maso, opláchneme vodou petrželovou nať a nasekáme ji nadrobno. Oloupeme cibuli a rozkrájíme ji na čtvrtky.
  4. Do pekáče po 15 minutách pečení vedle masa rozložíme nakrájenou petrželovou nať a cibuli, a maso pečeme dalších 90 minut, až je měkké. Během pečení průběžně podléváme pivem.
  5. Vhodnou přílohou jsou bramborové knedlíky.