Soljanka z uzeného masa
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Brambory |
250 g |
Cibule |
3 ks |
Hovězí vývar základní |
1 l |
Klobása uzená |
400 g |
Kopr čerstvý |
1 hrst |
Okurky nakládané |
3 ks |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Uzené maso vařené |
400 g |
Zakysaná smetana |
8 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Brambory oškábeme, omyjeme a rozkrájíme na tenké plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, stejně nakrájíme i klobásu. Okurky nakrájíme na menší kousky. Papriku podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Uzené maso nakrájíme na kostičky.
- V hrnci rozehřejeme olej, osmažíme na něm nakrájenou klobásu a pak přidáme kolečka cibule. Vmícháme rajčatový protlak, přilijeme vývar, přisypeme nakrájené okurky, papriky a brambory, přidáme bobkový list, opepříme, osolíme, promícháme a vaříme na mírném ohni 30 minut.
- Potom do hrnce přidáme nakrájené uzené maso a polovinu zakysané smetany, ochutíme paprikou a necháme ještě 10 minut za občasného míchání vařit.
- Podáváme s plátkem citronu, posypané nasekaným koprem a lžící zakysané smetany uprostřed.