Soljanka z uzeného masa

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Brambory 250 g
Cibule 3 ks
Hovězí vývar základní 1 l
Klobása uzená 400 g
Kopr čerstvý 1 hrst
Okurky nakládané 3 ks
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Paprika mletá sladká 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Uzené maso vařené 400 g
Zakysaná smetana 8 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory oškábeme, omyjeme a rozkrájíme na tenké plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, stejně nakrájíme i klobásu. Okurky nakrájíme na menší kousky. Papriku podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Uzené maso nakrájíme na kostičky.
  2. V hrnci rozehřejeme olej, osmažíme na něm nakrájenou klobásu a pak přidáme kolečka cibule. Vmícháme rajčatový protlak, přilijeme vývar, přisypeme nakrájené okurky, papriky a brambory, přidáme bobkový list, opepříme, osolíme, promícháme a vaříme na mírném ohni 30 minut.
  3. Potom do hrnce přidáme nakrájené uzené maso a polovinu zakysané smetany, ochutíme paprikou a necháme ještě 10 minut za občasného míchání vařit.
  4. Podáváme s plátkem citronu, posypané nasekaným koprem a lžící zakysané smetany uprostřed.