Ledový salát se žampiony
Ingredience
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Jogurt bílý |
250 g |
Kedlubna |
1 ks |
Okurka salátová |
1 ks |
Ořechy Kešu |
100 g |
Pažitka |
1 hrst |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Salát ledový |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Žampiony - sterilované |
8 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ze salátu odstraníme vnější listy, rozčtvrtíme ho, nakrájíme na nudličky, v sítu propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- Okurku oloupeme, rozkrojíme na délku a nakrájíme na plátky. Kedlubnu oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Žampiony omyjeme, necháme okapat a také nakrájíme na plátky.
- Všechnu zeleninu a houby dáme do velké mísy a důkladně promícháme.
- Na rozehřáté pánvi bez oleje opražíme kešu oříšky. Pažitku opláchneme a jemně nasekáme.
- V misce smícháme citronovou šťávu s jogurtem a cukrem, přidáme polovinu nasekané pažitky, podle chuti opepříme a osolíme.
- Salát rozdělíme na talíře, přelijeme jogurtovým dresinkem, posypeme pažitkou a kešu oříšky a podáváme.