Ledový salát se žampiony

Ingredience


Citronová šťáva 1 kávová lžička
Cukr krupice 1 kávová lžička
Jogurt bílý 250 g
Kedlubna 1 ks
Okurka salátová 1 ks
Ořechy Kešu 100 g
Pažitka 1 hrst
Pepř černý mletý 1 špetka
Salát ledový 1 ks
Sůl 1 špetka
Žampiony - sterilované 8 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ze salátu odstraníme vnější listy, rozčtvrtíme ho, nakrájíme na nudličky, v sítu propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  2. Okurku oloupeme, rozkrojíme na délku a nakrájíme na plátky. Kedlubnu oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Žampiony omyjeme, necháme okapat a také nakrájíme na plátky.
  3. Všechnu zeleninu a houby dáme do velké mísy a důkladně promícháme.
  4. Na rozehřáté pánvi bez oleje opražíme kešu oříšky. Pažitku opláchneme a jemně nasekáme.
  5. V misce smícháme citronovou šťávu s jogurtem a cukrem, přidáme polovinu nasekané pažitky, podle chuti opepříme a osolíme.
  6. Salát rozdělíme na talíře, přelijeme jogurtovým dresinkem, posypeme pažitkou a kešu oříšky a podáváme.