Zajíc s bramborami

Ingredience


Brambory 600 g
Kmín celý 3 g
Majoránka 2 g
Olej slunečnicový 100 g
Paprika zelená 150 g
Smetana ke šlehání 30% 500 ml
Sůl 12 g
Víno červené 500 ml
Zaječí maso 1500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory očistíme a nakrájíme na plátky, zelenou papriku bez jádřince na proužky. Do pekáče nalijeme olej, rozpálíme, přiložíme očištěného celého zajíce a opékáme 10 minut, zajíce obrátíme a opékáme dalších 10 minut. Osolíme, podlijeme vínem, smetanou, pekáč vložíme do trouby a pečeme půl hodiny. Nyní zajíce obložíme plátky brambor, proužky papriky, okmínujeme, posypeme majoránkou a dopečeme. Upečeného zajíce naporcujeme, doplníme bramborami s paprikou a podáváme.