Zajíc s bramborami
Ingredience
Brambory |
600 g |
Kmín celý |
3 g |
Majoránka |
2 g |
Olej slunečnicový |
100 g |
Paprika zelená |
150 g |
Smetana ke šlehání 30% |
500 ml |
Sůl |
12 g |
Víno červené |
500 ml |
Zaječí maso |
1500 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Brambory očistíme a nakrájíme na plátky, zelenou papriku bez jádřince na proužky. Do pekáče nalijeme olej, rozpálíme, přiložíme očištěného celého zajíce a opékáme 10 minut, zajíce obrátíme a opékáme dalších 10 minut. Osolíme, podlijeme vínem, smetanou, pekáč vložíme do trouby a pečeme půl hodiny. Nyní zajíce obložíme plátky brambor, proužky papriky, okmínujeme, posypeme majoránkou a dopečeme. Upečeného zajíce naporcujeme, doplníme bramborami s paprikou a podáváme.