Zajíc se švestkami

Ingredience


Knedlík kynutý 480 g
Marmeláda rybízová 30 g
Máslo čerstvé 100 g
Pepř černý celý 3 g
Sůl 12 g
Švestky 200 g
Vývar z hovězích kostí 800 g
Zaječí maso 1500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěného a odblaněného zajíce naporcujeme, porce vyskládáme do pekáčku, osolíme, opepříme celým pepřem, přidáme máslo, podlijeme vývarem, švestky rozpůlíme, vypeckujeme a zajíce švestkami obložíme. Pekáček vložíme do trouby a pečeme asi hodinu. Podle potřeby podléváme vývarem. Nyní do šťávy přimícháme rybízovou marmeládu a dopečeme.
  2. Porce zajíce rozdělíme na talíře, doplníme houskovým knedlíkem a přelijeme švestkovou omáčkou.