Zajíc se švestkami
Ingredience
Knedlík kynutý |
480 g |
Marmeláda rybízová |
30 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Pepř černý celý |
3 g |
Sůl |
12 g |
Švestky |
200 g |
Vývar z hovězích kostí |
800 g |
Zaječí maso |
1500 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Očištěného a odblaněného zajíce naporcujeme, porce vyskládáme do pekáčku, osolíme, opepříme celým pepřem, přidáme máslo, podlijeme vývarem, švestky rozpůlíme, vypeckujeme a zajíce švestkami obložíme. Pekáček vložíme do trouby a pečeme asi hodinu. Podle potřeby podléváme vývarem. Nyní do šťávy přimícháme rybízovou marmeládu a dopečeme.
- Porce zajíce rozdělíme na talíře, doplníme houskovým knedlíkem a přelijeme švestkovou omáčkou.