Tykvové rizoto s parmezánem

Ingredience


Máslo čerstvé 40 g
Olej olivový 50 ml
Pepř černý mletý 5 g
Rýže loupaná 300 g
Šalvěj čerstvá 20 g
Sůl 9 g
Sýr Parmezán 100 g
Tykev 500 g
Vývar drůbeží 1.3 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Dužninu z tykve nakrájíme na kostičky, ve velkém hrnci rozpálíme olej a tykev 7 minut osmažíme ze všech stran. Třetinu odložíme, zbytek rozmixujeme.
  2. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme rýži a asi 1 minutu opékáme. Vlijeme naběračku vroucího vývaru a mícháme za mírného vaření, dokud se téměř nevstřebá do rýže. Tento postup opakujeme, dokud rýže není měkká. Osolíme, opepříme, vmícháme máslo, rozmixovanou tykev i kostičky a nakonec strouhaný parmezán. Rizoto rozdělíme na jednotlivé talíře, posypeme parmezánem a nasekanou šalvějí.