Tykvové rizoto s parmezánem
Ingredience
Máslo čerstvé |
40 g |
Olej olivový |
50 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Rýže loupaná |
300 g |
Šalvěj čerstvá |
20 g |
Sůl |
9 g |
Sýr Parmezán |
100 g |
Tykev |
500 g |
Vývar drůbeží |
1.3 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Dužninu z tykve nakrájíme na kostičky, ve velkém hrnci rozpálíme olej a tykev 7 minut osmažíme ze všech stran. Třetinu odložíme, zbytek rozmixujeme.
- V hrnci rozehřejeme olej, přidáme rýži a asi 1 minutu opékáme. Vlijeme naběračku vroucího vývaru a mícháme za mírného vaření, dokud se téměř nevstřebá do rýže. Tento postup opakujeme, dokud rýže není měkká. Osolíme, opepříme, vmícháme máslo, rozmixovanou tykev i kostičky a nakonec strouhaný parmezán. Rizoto rozdělíme na jednotlivé talíře, posypeme parmezánem a nasekanou šalvějí.