Bažant se slaninou

Ingredience


Bažant obecný 1200 g
Bobkový list 1 g
Bramborová kaše 600 g
Jalovec 4 g
Máslo čerstvé 60 g
Nové koření celé 3 g
Pepř černý celý 3 g
Slanina vepřová 200 g
Sůl 10 g
Tymián sušený 1 g
Voda pitná 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěného a vykuchaného bažanta naporcujeme, polovinu slaniny nakrájíme na klínky a porce bažanta jimi prošpikujeme. Druhou polovinu slaniny nakrájíme na kostičky, nasypeme do pekáčku, přiložíme porce bažanta, přidáme kousek másla, okořeníme celým pepřem, novým kořením, jalovcem, bobkovým listem, tymiánem a osolíme. Podlijeme trochou vody a pekáček vložíme do trouby péct. Během pečení podléváme po troškách vodou.
  2. Upečené porce bažanta rozdělíme na talíře a podáváme s bramborovou kaší.