Bažant se slaninou
Ingredience
Bažant obecný |
1200 g |
Bobkový list |
1 g |
Bramborová kaše |
600 g |
Jalovec |
4 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Nové koření celé |
3 g |
Pepř černý celý |
3 g |
Slanina vepřová |
200 g |
Sůl |
10 g |
Tymián sušený |
1 g |
Voda pitná |
1 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Očištěného a vykuchaného bažanta naporcujeme, polovinu slaniny nakrájíme na klínky a porce bažanta jimi prošpikujeme. Druhou polovinu slaniny nakrájíme na kostičky, nasypeme do pekáčku, přiložíme porce bažanta, přidáme kousek másla, okořeníme celým pepřem, novým kořením, jalovcem, bobkovým listem, tymiánem a osolíme. Podlijeme trochou vody a pekáček vložíme do trouby péct. Během pečení podléváme po troškách vodou.
- Upečené porce bažanta rozdělíme na talíře a podáváme s bramborovou kaší.