Krémový dezert s rebarborou

Ingredience


Cukr krupice 50 g
Cukr krystal 40 g
Cukr vanilka 40 g
Máslo čerstvé 20 g
Med včelí 60 g
Mléko plnotučné 120 ml
Reveň (Rebarbora) 200 g
Smetana 33% (šlehačka) 300 ml
Tresť vanilková 1 ml
Vaječný žloutek slepičí 5 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme rebarboru na kostičky, med a vanilkový cukr. Zahříváme 6 minut, až rebarbora změkne a cukr začne karamelizovat. Rozdělíme do zapékacích misek.
  2. V rendlíku zahřejeme mléko a smetanu, ale nevaříme. V míse ušleháme žloutky, cukr a vanilkovou tresť, vmícháme horkou smetanu s mlékem. Sebereme vrchní pěnu a krém nalijeme na rebarboru do zapékacích misek. Zapékací misky vložíme na hluboký plech, který naplníme vodou do půlky misek. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut, až krém začne tuhnout. Misky vyndáme a necháme zcela vychladnout, těsně před podáváním posypeme cukrem a flambováním zkaramelizujeme.