Bažant se zelím

Ingredience


Bažant obecný 1200 g
Bobkový list 1 g
Brambory vařené 600 g
Cibule 80 g
Cukr krupice 4 g
Jalovec 3 g
Máslo čerstvé 40 g
Nové koření celé 2 g
Ocet vinný červený 20 ml
Olej slunečnicový 30 ml
Pepř černý celý 2 g
Sůl 12 g
Tymián sušený 1 g
Vepřový bok uzený 200 g
Víno červené 150 ml
Voda pitná 1 dl
Zelí červené - sterilizované 480 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vykuchaného a očištěného bažanta naporcujeme, potřeme rozpuštěným máslem a osolíme. Uzený bok bez kosti nakrájíme na malé kostičky, nasypeme do pekáčku, přiložíme porce bažanta, okořeníme celým pepřem, novým kořením, jalovcem, tymiánem, bobkovým listem, podlijeme troškou vody a dáme do trouby péct. Mezitím připravíme zelí. Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na oleji, přidáme scezené červené zelí ze sklenice, přilijeme červené víno, osolíme, podle chuti okyselíme octem a dosladíme cukrem. Dusíme asi 20 minut.
  2. Upečené porce bažanta upravíme na talíře, doplníme dušeným zelím a podáváme s vařeným bramborem.