Bažant se zelím
Ingredience
Bažant obecný |
1200 g |
Bobkový list |
1 g |
Brambory vařené |
600 g |
Cibule |
80 g |
Cukr krupice |
4 g |
Jalovec |
3 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Nové koření celé |
2 g |
Ocet vinný červený |
20 ml |
Olej slunečnicový |
30 ml |
Pepř černý celý |
2 g |
Sůl |
12 g |
Tymián sušený |
1 g |
Vepřový bok uzený |
200 g |
Víno červené |
150 ml |
Voda pitná |
1 dl |
Zelí červené - sterilizované |
480 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Vykuchaného a očištěného bažanta naporcujeme, potřeme rozpuštěným máslem a osolíme. Uzený bok bez kosti nakrájíme na malé kostičky, nasypeme do pekáčku, přiložíme porce bažanta, okořeníme celým pepřem, novým kořením, jalovcem, tymiánem, bobkovým listem, podlijeme troškou vody a dáme do trouby péct. Mezitím připravíme zelí. Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na oleji, přidáme scezené červené zelí ze sklenice, přilijeme červené víno, osolíme, podle chuti okyselíme octem a dosladíme cukrem. Dusíme asi 20 minut.
- Upečené porce bažanta upravíme na talíře, doplníme dušeným zelím a podáváme s vařeným bramborem.