Bramborová kaše s rukolou
Ingredience
Balsamico ocet |
2 kávová lžička |
Brambory |
400 g |
Česnek |
1 stroužek |
Mléko polotučné |
1 dl |
Olej olivový |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rukola |
50 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
10 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Brambory oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na čtvrtky a vaříme 20 minut pod pokličkou v O,5 l osolené vody doměkka.
- Česnek oloupeme a nasekáme nahrubo. Rukolu omyjem pod studenou vodou, otrháme z ní listy a stopky odřízneme. Několik lístků dáme stranou, zbytek v mixéru rozšleháme s česnekem, octem, olejem, pepřem a solí.
- Uvařené brambory slijeme, necháme chvilku chladnout, a poté je rozmačkáme. Metlou k nim vmícháme ohřáté mléko a postupně i ochucenou rozmixovanou rukolu. Kaši na závěr dochutíme pepřem a solí.
- Kaši podáváme posypanou nastrouhaným parmezánem a ozdobenou lístky rukoly.