Bramborová kaše s rukolou

Ingredience


Balsamico ocet 2 kávová lžička
Brambory 400 g
Česnek 1 stroužek
Mléko polotučné 1 dl
Olej olivový 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Rukola 50 g
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 10 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na čtvrtky a vaříme 20 minut pod pokličkou v O,5 l osolené vody doměkka.
  2. Česnek oloupeme a nasekáme nahrubo. Rukolu omyjem pod studenou vodou, otrháme z ní listy a stopky odřízneme. Několik lístků dáme stranou, zbytek v mixéru rozšleháme s česnekem, octem, olejem, pepřem a solí.
  3. Uvařené brambory slijeme, necháme chvilku chladnout, a poté je rozmačkáme. Metlou k nim vmícháme ohřáté mléko a postupně i ochucenou rozmixovanou rukolu. Kaši na závěr dochutíme pepřem a solí.
  4. Kaši podáváme posypanou nastrouhaným parmezánem a ozdobenou lístky rukoly.