Divoká kachna se zeleninovou omáčkou

Ingredience


Brambory vařené 600 g
Cibule 150 g
Citronová kůra 5 g
Jablka 50 g
Kachna divoká 1200 g
Kmín celý 3 g
Kompot brusinkový 40 g
Máslo čerstvé 120 g
Nové koření celé 2 g
Pepř černý mletý 2 g
Slanina vepřová 80 g
Sůl 10 g
Víno červené 80 ml
Vývar z hovězích kostí 500 ml
Zelenina kořenová 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou a vykuchanou divokou kachnu nasolíme, cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky, kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, jablka oloupeme a také nastrouháme nahrubo. V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, jablka, zeleninu, slaninu a osmažíme dorůžova. Přiložíme kachnu, okmínujeme, podlijeme vývarem, ochutíme citronovou kůrou, mletým pepřem, celým novým kořením, pekáč vložíme do trouby a za občasného podlévání a polévání vypečeným tukem pečeme doměkka.
  2. Kachnu vyjmeme, naporcujeme, rozdělíme na talíře, výpek se zeleninou v pekáči rozmixujeme dohladka, přilijeme víno, přisypeme scezené brusinky, provaříme a odstavíme. Maso na talířích doplníme vařeným bramborem a přelijeme omáčkou z pekáčku.