Divoká kachna se zeleninovou omáčkou
Ingredience
Brambory vařené |
600 g |
Cibule |
150 g |
Citronová kůra |
5 g |
Jablka |
50 g |
Kachna divoká |
1200 g |
Kmín celý |
3 g |
Kompot brusinkový |
40 g |
Máslo čerstvé |
120 g |
Nové koření celé |
2 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Slanina vepřová |
80 g |
Sůl |
10 g |
Víno červené |
80 ml |
Vývar z hovězích kostí |
500 ml |
Zelenina kořenová |
300 g |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Očištěnou a vykuchanou divokou kachnu nasolíme, cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky, kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, jablka oloupeme a také nastrouháme nahrubo. V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, jablka, zeleninu, slaninu a osmažíme dorůžova. Přiložíme kachnu, okmínujeme, podlijeme vývarem, ochutíme citronovou kůrou, mletým pepřem, celým novým kořením, pekáč vložíme do trouby a za občasného podlévání a polévání vypečeným tukem pečeme doměkka.
- Kachnu vyjmeme, naporcujeme, rozdělíme na talíře, výpek se zeleninou v pekáči rozmixujeme dohladka, přilijeme víno, přisypeme scezené brusinky, provaříme a odstavíme. Maso na talířích doplníme vařeným bramborem a přelijeme omáčkou z pekáčku.