Rostbíf s červenou řepou
Ingredience
Červená řepa sterilovaná |
500 g |
Chléb toastový |
4 plátek |
Hořčice |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Ocet vinný |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
6 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kudrnka |
1 hrst |
Rostbíf |
400 g |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Sterilovanou červenou řepu společně s rostbífem rozdělíme na porce na čtyři talíře.
- Petrželku opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme najemno.
- V misce smícháme metlou ocet s hořčicí a olejem, přidáme polovinu petrželky, dochutíme pepřem a solí. Dresinkem polijeme rostbíf a řepu na talířích a dáme na 10 minut odležet do chladna.
- Podáváme posypané nasekanou petrželkou s opečeným toustem namazaným máslem.