Rostbíf s červenou řepou

Ingredience


Červená řepa sterilovaná 500 g
Chléb toastový 4 plátek
Hořčice 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Ocet vinný 2 polévková lžíce
Olej olivový 6 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kudrnka 1 hrst
Rostbíf 400 g
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sterilovanou červenou řepu společně s rostbífem rozdělíme na porce na čtyři talíře.
  2. Petrželku opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme najemno.
  3. V misce smícháme metlou ocet s hořčicí a olejem, přidáme polovinu petrželky, dochutíme pepřem a solí. Dresinkem polijeme rostbíf a řepu na talířích a dáme na 10 minut odležet do chladna.
  4. Podáváme posypané nasekanou petrželkou s opečeným toustem namazaným máslem.