Smažená treska s jablečno-vinnou omáčkou
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
4 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká |
6 polévková lžíce |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Treska aljašská |
800 g |
Víno jablečné |
2.5 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Slaninu nakrájíme na úzké prozžky. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na kolečka.
- Tresku omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, obalíme ji v mouce a opečeme v zapékací míse na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Pak ji lehce opepříme, mísu zakryjeme a dáme do již vypnuté trouby, předehřáté na 100°C.
- V pánvi rozehřejeme zbylý olej, na něm osmažíme nakrájenou cibuli a slaninu, zalijeme jablečným vínem a vaříme, dokud se polovina tekutiny neodpaří. Omáčku dochutíme solí a pepřem.
- Smaženou tresku podáváme s omáčkou a bramborovou kaší.