Smažená treska s jablečno-vinnou omáčkou

Ingredience


Anglická slanina 100 g
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 4 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká 6 polévková lžíce
Olej olivový 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Treska aljašská 800 g
Víno jablečné 2.5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Slaninu nakrájíme na úzké prozžky. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na kolečka.
  2. Tresku omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, obalíme ji v mouce a opečeme v zapékací míse na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Pak ji lehce opepříme, mísu zakryjeme a dáme do již vypnuté trouby, předehřáté na 100°C.
  3. V pánvi rozehřejeme zbylý olej, na něm osmažíme nakrájenou cibuli a slaninu, zalijeme jablečným vínem a vaříme, dokud se polovina tekutiny neodpaří. Omáčku dochutíme solí a pepřem.
  4. Smaženou tresku podáváme s omáčkou a bramborovou kaší.