Guláš z mořského ďasa s paprikou
Ingredience
Balsamico ocet |
2 polévková lžíce |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Mořský ďas |
500 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Paprika červená |
2 ks |
Paprika mletá pálivá |
2 kávová lžička |
Paprika žlutá |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vývar rybí |
4 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Papriky podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců a nakrájíme je na plátky. Mořského ďasa omyjeme, osušíme a nakrájíma na větší kousky.
- Ve velké pánvi rozehřejeme olej a na něm necháme zesklovatět cibuli a česnek. Pak poprášíme paprikou, zalijeme balsamicovým octem a rybím vývarem, promícháme a pomalu vaříme. Po 10 minutách vaření přisypeme nakrájené papriky a vaříme ještě 5 minut. Potom přidáme kousky ryby, přikryjeme a 10 minut za občasného míchání dusíme.
- Guláš dochutíme citronovu šťávou, pepřem a solí, promícháme a podáváme.
- Vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny.