Guláš z mořského ďasa s paprikou

Ingredience


Balsamico ocet 2 polévková lžíce
Česnek 2 stroužek
Cibule 2 ks
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Mořský ďas 500 g
Olej olivový 3 polévková lžíce
Paprika červená 2 ks
Paprika mletá pálivá 2 kávová lžička
Paprika žlutá 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vývar rybí 4 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Papriky podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců a nakrájíme je na plátky. Mořského ďasa omyjeme, osušíme a nakrájíma na větší kousky.
  2. Ve velké pánvi rozehřejeme olej a na něm necháme zesklovatět cibuli a česnek. Pak poprášíme paprikou, zalijeme balsamicovým octem a rybím vývarem, promícháme a pomalu vaříme. Po 10 minutách vaření přisypeme nakrájené papriky a vaříme ještě 5 minut. Potom přidáme kousky ryby, přikryjeme a 10 minut za občasného míchání dusíme.
  3. Guláš dochutíme citronovu šťávou, pepřem a solí, promícháme a podáváme.
  4. Vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny.