Smažený okoun s dušeným celerem

Ingredience


Celer řapíkatý 1 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Okoun - filety 600 g
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pomerančová šťáva 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Zázvor mletý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rybí filety pokapeme citronovou šťávou, opepřme a osolíme. Celer omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na tenké plátky.
  2. V pánvi rozehřejeme olivový olej a porce ryby na něm osmažíme z obou stran dozlatova. Osmažené vyjmeme, zabalíme do alobalu a uložíme do tepla.
  3. Do výpeku v pánvi dáme celer a dusíme ho za stálého míchání 5 minut. Poté přilijeme pomerančovou šťávu, dochutíme zázvorem, pepřem a solí, promícháme a necháme ještě krátce prudce povařit.
  4. Dušený celer rozdělíme na talíře, přidáme k němu ryby a podáváme.