Smažený okoun s dušeným celerem
Ingredience
Celer řapíkatý |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Okoun - filety |
600 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pomerančová šťáva |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Rybí filety pokapeme citronovou šťávou, opepřme a osolíme. Celer omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na tenké plátky.
- V pánvi rozehřejeme olivový olej a porce ryby na něm osmažíme z obou stran dozlatova. Osmažené vyjmeme, zabalíme do alobalu a uložíme do tepla.
- Do výpeku v pánvi dáme celer a dusíme ho za stálého míchání 5 minut. Poté přilijeme pomerančovou šťávu, dochutíme zázvorem, pepřem a solí, promícháme a necháme ještě krátce prudce povařit.
- Dušený celer rozdělíme na talíře, přidáme k němu ryby a podáváme.