Pikantní treska v medu

Ingredience


Chilli paprička 1 špetka
Cibule 1 ks
Med včelí 2 polévková lžíce
Olej olivový 1 polévková lžíce
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
Pažitka 1 polévková lžíce
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Treska aljašská 1000 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Najemno si nasekáme cibuli s pažitkou a v míse ji smícháme s olejem. Přidáme petržel, chilli, sójovou omáčku a med. Všechno důkladně promícháme a necháme 5 minut v ledničce odležet.
  2. Mezitím si očistíme tresky, zbavíme je ploutví a ocasu. Nožem lehce nařízneme po celé délce z obou stran. Připravenou marinádou tresky naplníme. Maso poté opět přiklopíme zpět k sobě a dáme do ledničky na 1 hodinu odležet.
  3. Grilovací desku pořádně potřeme olejem a tresky necháme na vysokou teplotu grilovat z obou stran, dokud nejsou měkké.