Pikantní treska v medu
Ingredience
Chilli paprička |
1 špetka |
Cibule |
1 ks |
Med včelí |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Treska aljašská |
1000 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Najemno si nasekáme cibuli s pažitkou a v míse ji smícháme s olejem. Přidáme petržel, chilli, sójovou omáčku a med. Všechno důkladně promícháme a necháme 5 minut v ledničce odležet.
- Mezitím si očistíme tresky, zbavíme je ploutví a ocasu. Nožem lehce nařízneme po celé délce z obou stran. Připravenou marinádou tresky naplníme. Maso poté opět přiklopíme zpět k sobě a dáme do ledničky na 1 hodinu odležet.
- Grilovací desku pořádně potřeme olejem a tresky necháme na vysokou teplotu grilovat z obou stran, dokud nejsou měkké.