Jednohubky s tuřínem a vejcem
Ingredience
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Cukr krupice |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Tuřín |
1 ks |
Voda pitná |
4 dl |
Hořčice Bornier - hrubozrnná |
60 g |
Okurka salátová |
1 ks |
Pepř 4 barev |
0.5 kávová lžička |
Rajčata |
200 g |
Ředkvička |
5 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
4 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do rendlíku dáme vařit 4 dl vody s 0.5 lžičkou soli, 0.5 lžičkou cukru a 1 lžičkou citronové šťávy. Oloupeme a omyjeme malý tuřín, který pokrájíme na kostičky (1.5 x 1.5 cm) a dáme je vroucí vody. Vaříme 4-5 minut, scedíme a necháme okapat.
- V druhém rendlíku s 4 dl vody uvaříme natvrdo 2 vejce, vaříme je 10 minut. Uvařená vejce oloupeme a nakrájíme na plátky. Omyjeme a osušíme salátovou okurku (hadovku), ředkvičky a cherry rajčata. Okurku a ředkvičky nakrájíme na plátky, rajčata rozkrájíme na poloviny.
- Jednohubky poskládáme takto: naspod dáme plátek okurky + plátek vajíčka + plátek ředkvičky + tuřín + rajče. Rajče položíme rozkrojenou stranou navrch. Do každé poloviny rajčete dáme půl lžičky hrubozrnné hořčice, ochutíme pepřem, solí, propíchneme párátky a jednohubky upravíme na mísu.