Jednohubky s tuřínem a vejcem

Ingredience


Citronová šťáva 1 kávová lžička
Cukr krupice 0.5 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Tuřín 1 ks
Voda pitná 4 dl
Hořčice Bornier - hrubozrnná 60 g
Okurka salátová 1 ks
Pepř 4 barev 0.5 kávová lžička
Rajčata 200 g
Ředkvička 5 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 4 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do rendlíku dáme vařit 4 dl vody s 0.5 lžičkou soli, 0.5 lžičkou cukru a 1 lžičkou citronové šťávy. Oloupeme a omyjeme malý tuřín, který pokrájíme na kostičky (1.5 x 1.5 cm) a dáme je vroucí vody. Vaříme 4-5 minut, scedíme a necháme okapat.
  2. V druhém rendlíku s 4 dl vody uvaříme natvrdo 2 vejce, vaříme je 10 minut. Uvařená vejce oloupeme a nakrájíme na plátky. Omyjeme a osušíme salátovou okurku (hadovku), ředkvičky a cherry rajčata. Okurku a ředkvičky nakrájíme na plátky, rajčata rozkrájíme na poloviny.
  3. Jednohubky poskládáme takto: naspod dáme plátek okurky + plátek vajíčka + plátek ředkvičky + tuřín + rajče. Rajče položíme rozkrojenou stranou navrch. Do každé poloviny rajčete dáme půl lžičky hrubozrnné hořčice, ochutíme pepřem, solí, propíchneme párátky a jednohubky upravíme na mísu.