Taštičky z listového těsta plněné žampiony a špenátem

Ingredience


Anglická slanina 50 g
Cibule 1 ks
Listové těsto 500 g
Mléko polotučné 1 polévková lžíce
Muškátový oříšek 1 kávová lžička
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
Žampiony čerstvé 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žampiony omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Špenát omyjeme a nakrájíme nadrobno. Slaninu rozkrájíme na kostičky.
  2. V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm dozlatova kostičky slaniny. Přidáme nakrájenou cibuli a žampiony, na prudkém ohni 5 minut smažíme a občas zamícháme. Poté ke směsi v pánvi přidáme nakrájený špenát a smažíme, až se odpaří všechna tekutina. Směs dochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí a necháme ji vychladnout.
  3. Z listového těsta uděláme 10 plátků. Do středu každého plátku dáme 2 lžíce vychladlé houbovo-špenátové náplně a přeložíme přes roh, aby vznikla troúhelníková taštička. Okraje k sobě pevně přitiskneme.
  4. Na plech dáme pečící papír a na něj rozložíme naplněné taštičky, které potřeme vajíčkem rozšlehaným v mléku.
  5. Pečeme přibližně 30 minut v troubě, předehřáté na 180°C.
  6. Taštičky podáváme teplé, vhodný k nim je zeleninový nebo rajčatový salát.