Divoká kachna na bílém víně
Ingredience
Bobkový list |
1 g |
Brambory pečené |
600 g |
Jalovec |
3 g |
Kachna divoká |
1200 g |
Kmín celý |
4 g |
Máslo čerstvé |
25 g |
Nové koření celé |
2 g |
Olej olivový extra panenský |
20 ml |
Pepř černý celý |
2 g |
Slanina vepřová |
100 g |
Sůl |
10 g |
Tymián sušený |
1 g |
Víno bílé |
500 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Očištěnou a vykuchanou divokou kachnu osolíme, okmínujeme, povrch kachny potřeme olejem, vložíme do máslem vymazaného pekáče, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, podlijeme vínem, vodou, okořeníme jalovcem, novým kořením, tymiánem, bobkovým listem, celým pepřem, pekáč vložíme do vyhřáté trouby a pečeme doměkka. Během pečení kachnu otáčíme a podléváme vínem.
- Upečenou kachnu naporcujeme, doplníme pečeným bramborem a podáváme.