Divoká kachna na bílém víně

Ingredience


Bobkový list 1 g
Brambory pečené 600 g
Jalovec 3 g
Kachna divoká 1200 g
Kmín celý 4 g
Máslo čerstvé 25 g
Nové koření celé 2 g
Olej olivový extra panenský 20 ml
Pepř černý celý 2 g
Slanina vepřová 100 g
Sůl 10 g
Tymián sušený 1 g
Víno bílé 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou a vykuchanou divokou kachnu osolíme, okmínujeme, povrch kachny potřeme olejem, vložíme do máslem vymazaného pekáče, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, podlijeme vínem, vodou, okořeníme jalovcem, novým kořením, tymiánem, bobkovým listem, celým pepřem, pekáč vložíme do vyhřáté trouby a pečeme doměkka. Během pečení kachnu otáčíme a podléváme vínem.
  2. Upečenou kachnu naporcujeme, doplníme pečeným bramborem a podáváme.