Grilovaná mořská ryba s koprem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
20 ml |
Cukr třtinový |
50 g |
Kopr čerstvý |
100 g |
Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Mouka kukuřičná |
50 g |
Olej arašídový (podzemnicový) |
50 ml |
Olej olivový |
50 ml |
Omáčka sójová |
2 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Treska aljašská |
1.5 kg |
Voda pitná |
200 ml |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- První si připravíme marinádu. Na oleji lehce osmahneme cibulku,
- přidáme nadrcený česnek a smažíme další 2 minuty. Poté přidáme postupně šťávu z citronu, cukr, oleje, chilli, koriandr, sójovou omáčku, zázvor a mouku s vodou. Smažíme cca 10 minut, na závěr dochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti.
- Rybu omyjeme a očistíme. Tresku rozřízneme a zevnitř potřeme marinádou a trochem nasekaného kopru. Připravíme si na rybu alobal, potřeme ho marinádou a vysypeme koprem. Tresku následně do alobalu zabalíme.
- Předehřejeme si gril a potřeme rošt olejem. Rybu grilujeme cca 30 minut, dokud není měkká.