Grilovaná mořská ryba s koprem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 20 ml
Cukr třtinový 50 g
Kopr čerstvý 100 g
Koriandr čerstvý 1 polévková lžíce
Mouka kukuřičná 50 g
Olej arašídový (podzemnicový) 50 ml
Olej olivový 50 ml
Omáčka sójová 2 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Treska aljašská 1.5 kg
Voda pitná 200 ml
Zázvor mletý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. První si připravíme marinádu. Na oleji lehce osmahneme cibulku,
  2. přidáme nadrcený česnek a smažíme další 2 minuty. Poté přidáme postupně šťávu z citronu, cukr, oleje, chilli, koriandr, sójovou omáčku, zázvor a mouku s vodou. Smažíme cca 10 minut, na závěr dochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti.
  3. Rybu omyjeme a očistíme. Tresku rozřízneme a zevnitř potřeme marinádou a trochem nasekaného kopru. Připravíme si na rybu alobal, potřeme ho marinádou a vysypeme koprem. Tresku následně do alobalu zabalíme.
  4. Předehřejeme si gril a potřeme rošt olejem. Rybu grilujeme cca 30 minut, dokud není měkká.