Rybízové jednohubky
Ingredience
Česnekové máslo |
1.5 polévková lžíce |
Máslo pepřové |
1.5 polévková lžíce |
Okurka salátová |
1 ks |
Rohlíky bílé |
3 ks |
Rybíz černý |
150 g |
Rybíz červený |
150 g |
Sýr Ementál (Primátor) |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rohlíky nakrájíme zešikma na plátky silné asi 1.5 cm. Polovinu potřeme pepřovým máslem, polovinu česnekovým máslem.
- Salátovou okurku omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Tvrdý sýr nakrájíme na plátky (silné 5 mm). Střapce červeného a černého rybízu omyjeme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Nůžkami střapce přistřihneme, aby nebyly příliš velké.
- Na namazané plátky rohlíků dáme plátky okurky, plátky sýru, tenké plátky šunky, které poskládáme na trojúhelníčky a párátky přichytíme střapečky rybízu.
- Jednohubky dáme na mísu a servírujeme.