Rybízové jednohubky

Ingredience


Česnekové máslo 1.5 polévková lžíce
Máslo pepřové 1.5 polévková lžíce
Okurka salátová 1 ks
Rohlíky bílé 3 ks
Rybíz černý 150 g
Rybíz červený 150 g
Sýr Ementál (Primátor) 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rohlíky nakrájíme zešikma na plátky silné asi 1.5 cm. Polovinu potřeme pepřovým máslem, polovinu česnekovým máslem.
  2. Salátovou okurku omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Tvrdý sýr nakrájíme na plátky (silné 5 mm). Střapce červeného a černého rybízu omyjeme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Nůžkami střapce přistřihneme, aby nebyly příliš velké.
  3. Na namazané plátky rohlíků dáme plátky okurky, plátky sýru, tenké plátky šunky, které poskládáme na trojúhelníčky a párátky přichytíme střapečky rybízu.
  4. Jednohubky dáme na mísu a servírujeme.