Plněné žampiony s ořechy a sýrem

Ingredience


Bazalka 1 kávová lžička
Česnek 1 stroužek
Olej olivový 1 polévková lžíce
Ořechy vlašské 30 g
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř bílý 0.5 kávová lžička
Pepř citronový 2 špetka
Rajčata sušená sterilovaná 3 ks
Rozmarýn čerstvý 1 kávová lžička
Strouhanka 20 g
Sýr Gorgonzola 2 polévková lžíce
Tymián čerstvý 1 kávová lžička
Žampiony čerstvé 16 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Velké žampiony očistíme, omyjeme a osušíme. Nožičky drobně posekáme a dáme je do mísy společně s nadrobno pokrájenými ořechy. Očistíme česnek, rozetřeme ho a přidáme k ořechům. Omyjeme bazalku, rozmarýn a tymián. Bylinky omyjeme a posekáme nadrobno. Sušená rajčata nakrájíme nadrobno. Nastrouháme sýr a přidáme ho s bylinkami a rajčaty do mísy. Směs dochutíme citronovým pepřem, promícháme se strouhankou a naplníme žampiony.
  2. Poklademe je do olejem (1 lžíce) vymazané zapékací mísy. Posypeme čerstvě pomletým pepřem a sladkou paprikou. Pečeme při 175°C přibližně 20-25 minut. Plněné žampiony servírujeme horké.