Plněné žampiony s ořechy a sýrem
Ingredience
Bazalka |
1 kávová lžička |
Česnek |
1 stroužek |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
30 g |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř bílý |
0.5 kávová lžička |
Pepř citronový |
2 špetka |
Rajčata sušená sterilovaná |
3 ks |
Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička |
Strouhanka |
20 g |
Sýr Gorgonzola |
2 polévková lžíce |
Tymián čerstvý |
1 kávová lžička |
Žampiony čerstvé |
16 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Velké žampiony očistíme, omyjeme a osušíme. Nožičky drobně posekáme a dáme je do mísy společně s nadrobno pokrájenými ořechy. Očistíme česnek, rozetřeme ho a přidáme k ořechům. Omyjeme bazalku, rozmarýn a tymián. Bylinky omyjeme a posekáme nadrobno. Sušená rajčata nakrájíme nadrobno. Nastrouháme sýr a přidáme ho s bylinkami a rajčaty do mísy. Směs dochutíme citronovým pepřem, promícháme se strouhankou a naplníme žampiony.
- Poklademe je do olejem (1 lžíce) vymazané zapékací mísy. Posypeme čerstvě pomletým pepřem a sladkou paprikou. Pečeme při 175°C přibližně 20-25 minut. Plněné žampiony servírujeme horké.