Toskánské mandlové sušenky (cantuccini)

Ingredience


Cukr moučkový 175 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 kávová lžička
Mandle 250 g
Mouka pšeničná hladká T 650 500 g
Muškátový oříšek 0.5 kávová lžička
Pomerančová kůra 1 kávová lžička
Pomerančová šťáva 2 polévková lžíce
Skořice mletá 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce s cukrem ušleháme do pěny, přimícháme nastrouhanou kůru a šťávu z pomeranče. Hladkou mouku smícháme s práškem do pečiva, čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem a mletou skořicí a vmícháme vaječnou pěnu.
  2. Mandle, spařené horkou vodou oloupeme a zamícháme do těsta z kterého vyválíme 4 válečky o průměru 5 cm. Pečeme v předehřáté troubě na 175°C na pečícím papíru asi 35 minut. Vytáhneme z trouby, necháme krátce vystydnout a nakrájíme na silnější plátky. Plátky naskládáme zpátky na pečící papír a pečeme v troubě ještě 8-10 minut.