Toskánské mandlové sušenky (cantuccini)
Ingredience
Cukr moučkový |
175 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 kávová lžička |
Mandle |
250 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 g |
Muškátový oříšek |
0.5 kávová lžička |
Pomerančová kůra |
1 kávová lžička |
Pomerančová šťáva |
2 polévková lžíce |
Skořice mletá |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Vejce s cukrem ušleháme do pěny, přimícháme nastrouhanou kůru a šťávu z pomeranče. Hladkou mouku smícháme s práškem do pečiva, čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem a mletou skořicí a vmícháme vaječnou pěnu.
- Mandle, spařené horkou vodou oloupeme a zamícháme do těsta z kterého vyválíme 4 válečky o průměru 5 cm. Pečeme v předehřáté troubě na 175°C na pečícím papíru asi 35 minut. Vytáhneme z trouby, necháme krátce vystydnout a nakrájíme na silnější plátky. Plátky naskládáme zpátky na pečící papír a pečeme v troubě ještě 8-10 minut.