Rigatoni al´arrabiata
Ingredience
Bazalka |
5 g |
Česnek |
50 g |
Chilli paprička |
40 g |
Olej olivový extra panenský |
100 g |
Rajčata |
2 kg |
Sůl |
20 g |
Sýr Parmezán |
500 g |
Těstoviny Rigatoni |
2 kg |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Nejprve najemno pokrájíme čerstvé chilli papričky a česnek a nadrtíme lístky čerstvé bazalky.
- Rigatoni uvaříme v osolené vodě al dente, tj. asi 5 minut.
- Do rozpáleného hrnce nalijeme extra panenský olivový olej a na něm velmi lehce osmahneme česnek s chilli papričkami. Do směsi propasírujeme oloupaná nakrájená rajčata San Marzano, zvýšíme příkon tepla a směs 10 minut provaříme a přidáme nadrcenou bazalku. Do horké omáčky nastrouháme parmezán Parmigiano Reggiano, přidáme čerstvě uvařené rigatoni, dobře promícháme, rozdělíme na talíře a servírujeme.