Rigatoni al´arrabiata

Ingredience


Bazalka 5 g
Česnek 50 g
Chilli paprička 40 g
Olej olivový extra panenský 100 g
Rajčata 2 kg
Sůl 20 g
Sýr Parmezán 500 g
Těstoviny Rigatoni 2 kg
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve najemno pokrájíme čerstvé chilli papričky a česnek a nadrtíme lístky čerstvé bazalky.
  2. Rigatoni uvaříme v osolené vodě al dente, tj. asi 5 minut.
  3. Do rozpáleného hrnce nalijeme extra panenský olivový olej a na něm velmi lehce osmahneme česnek s chilli papričkami. Do směsi propasírujeme oloupaná nakrájená rajčata San Marzano, zvýšíme příkon tepla a směs 10 minut provaříme a přidáme nadrcenou bazalku. Do horké omáčky nastrouháme parmezán Parmigiano Reggiano, přidáme čerstvě uvařené rigatoni, dobře promícháme, rozdělíme na talíře a servírujeme.