Jehněčí steaky se špenátovým salátem

Ingredience


Bazalka 1 kávová lžička
Česnek 1 stroužek
Cibulka jarní 2 ks
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Jehněčí kýta 300 g
Mrkev kořen 1 ks
Olej olivový 3 polévková lžíce
Oregano sušené 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Špenát listový čerstvý 250 g
Sůl 1 špetka
Tymián sušený 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Špenát přebereme, omyjeme a necháme v sítu okapat. Česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Jarní cibulky omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Mrkev oškrábeme, omyjeme a nastrouháme na slabé proužky.
  2. Jehněčí steaky omyjeme, osušíme, lehce naklepeme a opepříme.
  3. V míse smícháme 1 lžíci oleje, citronovou šťávu, ocet, oregano, tymián a bazalku, dresing dochutíme pepřem a solí.
  4. V nízkém hrnci rozehřejeme lžíci oleje a na něm krátce prohřejeme mírně osolený špenát. Pak k němu přidáme dresing a promícháme.
  5. V pánvi rozpálíme zbylý olej, usmažíme na něm z obou stran steaky a pak je osolíme.
  6. Špenát rozprostřeme na servírovací talíře, položíme na něj usmažené steaky, posypeme nakrájenou jarní cibulkou, nastrouhanou mrkví a podáváme.