Jehněčí steaky se špenátovým salátem
Ingredience
Bazalka |
1 kávová lžička |
Česnek |
1 stroužek |
Cibulka jarní |
2 ks |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Jehněčí kýta |
300 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Oregano sušené |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Špenát listový čerstvý |
250 g |
Sůl |
1 špetka |
Tymián sušený |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Špenát přebereme, omyjeme a necháme v sítu okapat. Česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Jarní cibulky omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Mrkev oškrábeme, omyjeme a nastrouháme na slabé proužky.
- Jehněčí steaky omyjeme, osušíme, lehce naklepeme a opepříme.
- V míse smícháme 1 lžíci oleje, citronovou šťávu, ocet, oregano, tymián a bazalku, dresing dochutíme pepřem a solí.
- V nízkém hrnci rozehřejeme lžíci oleje a na něm krátce prohřejeme mírně osolený špenát. Pak k němu přidáme dresing a promícháme.
- V pánvi rozpálíme zbylý olej, usmažíme na něm z obou stran steaky a pak je osolíme.
- Špenát rozprostřeme na servírovací talíře, položíme na něj usmažené steaky, posypeme nakrájenou jarní cibulkou, nastrouhanou mrkví a podáváme.