Rostbíf s hořčicí
Ingredience
Cibule |
3 ks |
Hořčice Dijonská |
8 polévková lžíce |
Hovězí roštěnka níz. peč. |
1.5 kg |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
5 dl |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Maso omyjeme a osušíme. Tučnější vrstvu na mase lehce nařízneme, maso pak opepříme a osolíme, pomažeme dijonskou hořčicí.
- Do velkého pekáče nalijeme vařící vodu, vložíme pečicí rošt a na něj položíme maso tučnou částí nahoru. Pečeme 10 minut v troubě předehřáté na 240 stupňů.
- Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemná kolečka a ta položíme na maso. Teplotu v troubě snížíme na 200 stupňů a pečeme dalších 20 minut, až má maso růžovou barvu.
- Potom z masa odstraníme cibuli, maso zabalíme do alobalu a necháme několik hodin zcela vychladnout. Během první hodiny je každých 10 minut obracíme.
- Před podáváním z masa odstraníme tučnou část a rostbíf nakrájíme na velmi tenké plátky.