Rostbíf s hořčicí

Ingredience


Cibule 3 ks
Hořčice Dijonská 8 polévková lžíce
Hovězí roštěnka níz. peč. 1.5 kg
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Voda pitná 5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso omyjeme a osušíme. Tučnější vrstvu na mase lehce nařízneme, maso pak opepříme a osolíme, pomažeme dijonskou hořčicí.
  2. Do velkého pekáče nalijeme vařící vodu, vložíme pečicí rošt a na něj položíme maso tučnou částí nahoru. Pečeme 10 minut v troubě předehřáté na 240 stupňů.
  3. Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemná kolečka a ta položíme na maso. Teplotu v troubě snížíme na 200 stupňů a pečeme dalších 20 minut, až má maso růžovou barvu.
  4. Potom z masa odstraníme cibuli, maso zabalíme do alobalu a necháme několik hodin zcela vychladnout. Během první hodiny je každých 10 minut obracíme.
  5. Před podáváním z masa odstraníme tučnou část a rostbíf nakrájíme na velmi tenké plátky.