Grilované sardinky v pikantní omáčce
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Chilli paprička |
2 ks |
Cibule |
1 ks |
Citrony |
1 ks |
Kmín celý |
1 kávová lžička |
Koriandr čerstvý |
1 kávová lžička |
Máta |
3 polévková lžíce |
Okurka salátová |
1 ks |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Rajčata |
500 g |
Sardinka obecná |
500 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Do mixéru dáme česnek, středně pálivé chilli papričky bez semínek, mátu, koriandr, šťávu z citronu, olivový olej, papriku a kmín. Všechny suroviny pak rozmixujeme najemno, přelijeme do misky a necháme 10 minut odležet v ledničce.
- Mezitím očistíme sardinky od hlav, ocásků a vyjmeme z nich páteř. Připravenou omáčkou je přelijeme a necháme přes noc odležet.
- Na menší kousky nakrájíme rajčata, okurku a cibuli. Zeleninu opět přelijeme omáčkou a připravenou salsu dáme vychladit.
- Gril rozehřejeme na střední teplotu a grilovací desku potřeme důkladně olejem. Sardinky grilujeme cca 2 minuty z každé strany, dokud nejsou propečené.
- Ryby podáváme spolu s vychlazenou salsou.