Grilované sardinky v pikantní omáčce

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Chilli paprička 2 ks
Cibule 1 ks
Citrony 1 ks
Kmín celý 1 kávová lžička
Koriandr čerstvý 1 kávová lžička
Máta 3 polévková lžíce
Okurka salátová 1 ks
Olej olivový 2 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Rajčata 500 g
Sardinka obecná 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mixéru dáme česnek, středně pálivé chilli papričky bez semínek, mátu, koriandr, šťávu z citronu, olivový olej, papriku a kmín. Všechny suroviny pak rozmixujeme najemno, přelijeme do misky a necháme 10 minut odležet v ledničce.
  2. Mezitím očistíme sardinky od hlav, ocásků a vyjmeme z nich páteř. Připravenou omáčkou je přelijeme a necháme přes noc odležet.
  3. Na menší kousky nakrájíme rajčata, okurku a cibuli. Zeleninu opět přelijeme omáčkou a připravenou salsu dáme vychladit.
  4. Gril rozehřejeme na střední teplotu a grilovací desku potřeme důkladně olejem. Sardinky grilujeme cca 2 minuty z každé strany, dokud nejsou propečené.
  5. Ryby podáváme spolu s vychlazenou salsou.