Grilovaný pikantní humr

Ingredience


Avokádo 1 ks
Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 2 kávová lžička
Cibule 2 ks
Humr 4 ks
Koriandr čerstvý 1 kávová lžička
Mango 1 ks
Máslo čerstvé 90 g
Okurky 2 ks
Pepř citronový 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme do mísy, přidáme na větší kostky nakrájené mango a okurku. Avokádo oloupeme, nakrájíme na kostičky a přídáme do mísy. Obsah mísy zamícháme a dáme odležet do ledničky.
  2. Kuchyňskými nůžkami rozstřihneme krunýř a humra napíchneme na kovovou jehlu. Stranou smícháme v misce rozehřáté máslo, chilli, prolisovaný česnek a citronový pepř s koriandrem. Směsí humra potřeme ze všech stran.
  3. Gril rozehřejeme a grilovací rošt potřeme olejem. Humra grilujeme cca 5 minut z každé strany, aby se propekl do červena, avšak maso musí zůstat nevysušené. Během grilovaní můžeme potírat zbývajícím česnekovým máslem.
  4. Nakonec na gril dáme lehce ogrilovat ovoce a zeleninu z ledničky.