Penne s pikantní česnekovou omáčkou
Ingredience
Bazalka |
1 hrst |
Česnek |
3 stroužek |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Pažitka |
1 hrst |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kudrnka |
1 hrst |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
25 g |
Těstoviny Penne |
400 g |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Těstoviny dáme vařit v dostatečném množství osolené vody.
- Bazalku, petrželku a pažitku omyjeme, necháme okapat a nasekáme najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme.
- Olivový olej, citronovou šťávu, česnek a bylinky důkladně promícháme nebo rozmixujeme, dochutíme paprikou, pepřem a solí.
- Uvařené těstoviny slijeme přes síto, necháme okapat a pak smícháme s připravenou směsí.
- Rozdělíme na servírovací talíře, posypeme nastrouhaným parmezánem a podáváme.