Penne s pikantní česnekovou omáčkou

Ingredience


Bazalka 1 hrst
Česnek 3 stroužek
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Olej olivový 1 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 špetka
Pažitka 1 hrst
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kudrnka 1 hrst
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 25 g
Těstoviny Penne 400 g
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těstoviny dáme vařit v dostatečném množství osolené vody.
  2. Bazalku, petrželku a pažitku omyjeme, necháme okapat a nasekáme najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme.
  3. Olivový olej, citronovou šťávu, česnek a bylinky důkladně promícháme nebo rozmixujeme, dochutíme paprikou, pepřem a solí.
  4. Uvařené těstoviny slijeme přes síto, necháme okapat a pak smícháme s připravenou směsí.
  5. Rozdělíme na servírovací talíře, posypeme nastrouhaným parmezánem a podáváme.