Lasagne se špenátem a rukolou
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Lasagne |
250 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Oregano sušené |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
4 ks |
Rukola |
1 hrst |
Špenát listový čerstvý |
200 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
100 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Špenát omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na malé kousky. Rukolu přebereme, omyjeme, necháme v sítu okapat a nakrájíme ji najemno. Rajčata omyjeme a nakrájíme na madrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Rajčata, rukolu a česnek smícháme v míse, dochutíme oreganem, pepřem a solí. Parmezán jemně nastrouháme.
- Vejce smícháme s nastrouhaným parmezánem a nakrájeným špenátem, ochutíme pepřem a solí.
- Do vymazané zapékací formy pak postupně pokládáme plátky lasagní, na ně špenátovou směs a rajčata s rukolou. Poslední horní vrstva je z lasagní, přelijeme ji rajčatovou omáčkou a dáme na ni nakrájené kousky másla.
- Lasagne pečeme v troubě, předehřáté na 180 stupňů přibližně 30 minut, až změtknou a horní vrstva má zlatavou barvu.
- Podáváme teplé.