Lasagne se špenátem a rukolou

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Lasagne 250 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Oregano sušené 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 4 ks
Rukola 1 hrst
Špenát listový čerstvý 200 g
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 100 g
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Špenát omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na malé kousky. Rukolu přebereme, omyjeme, necháme v sítu okapat a nakrájíme ji najemno. Rajčata omyjeme a nakrájíme na madrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Rajčata, rukolu a česnek smícháme v míse, dochutíme oreganem, pepřem a solí. Parmezán jemně nastrouháme.
  2. Vejce smícháme s nastrouhaným parmezánem a nakrájeným špenátem, ochutíme pepřem a solí.
  3. Do vymazané zapékací formy pak postupně pokládáme plátky lasagní, na ně špenátovou směs a rajčata s rukolou. Poslední horní vrstva je z lasagní, přelijeme ji rajčatovou omáčkou a dáme na ni nakrájené kousky másla.
  4. Lasagne pečeme v troubě, předehřáté na 180 stupňů přibližně 30 minut, až změtknou a horní vrstva má zlatavou barvu.
  5. Podáváme teplé.