Grilované ústřice v chilli omáčce
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chilli omáčka |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
30 g |
Sůl |
200 g |
Ústřice |
300 g |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V misce smícháme rozehřáté máslo a prolisujeme k němu česnek. Přidáme citronovou šťávu, chilli omáčku a pořádně zamícháme.
- Plech vysypeme solí a připravíme gril na nepřímé grilování. Plech dáme na rozehřátou desku a čekáme, dokud se sůl nerozehřeje. Ústřice postupně dáme do soli, čímž docílíme nepřevrhnutí ústřice. Každou ústřici pokapeme chilli omáčkou a grilujeme cca 5 minut, dokud se nezačnou lastury otevírat a omáčka uvnitř vřít.
- Ihned podáváme.