Grilované ústřice v chilli omáčce

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Chilli omáčka 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 30 g
Sůl 200 g
Ústřice 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V misce smícháme rozehřáté máslo a prolisujeme k němu česnek. Přidáme citronovou šťávu, chilli omáčku a pořádně zamícháme.
  2. Plech vysypeme solí a připravíme gril na nepřímé grilování. Plech dáme na rozehřátou desku a čekáme, dokud se sůl nerozehřeje. Ústřice postupně dáme do soli, čímž docílíme nepřevrhnutí ústřice. Každou ústřici pokapeme chilli omáčkou a grilujeme cca 5 minut, dokud se nezačnou lastury otevírat a omáčka uvnitř vřít.
  3. Ihned podáváme.