Ořechový dort bez mouky se smetanovým krémem
Ingredience
Cukr krupice |
120 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka bezlepková |
1 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
120 g |
Vejce slepičí |
6 ks |
Cukr krupice |
120 g |
Ořechy vlašské |
130 g |
Zakysaná smetana |
200 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Troubu necháme mírně předehřát, dortovou formu vymažme máslem a vysypeme bezlepkovou moukou. Ořechy umeleme.
- Příprava korpusu:
- Žloutky vyšleháme do pěny s jednou polovinou cukru a z druhé poloviny cukru a z bílků ušleháme sníh. Poté obě hmoty opatrně smícháme a do směsi vmícháme umleté ořechy. Těsto nalijeme do dortové formy. Při mírné teplotě pečeme asi 30 minut.
- Příprava krému:
- Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a mletými ořechy.
- Upečený korpus necháme vychladnout, potom jej rozřízneme a naplníme krémem. Dort podáváme vychladlý.