Sendviče z vaflového těsta

Ingredience


Jogurt bílý 100 g
Kypřicí prášek do pečiva 0.5 kávová lžička
Máslo čerstvé 100 g
Minerální voda perlivá 4 polévková lžíce
Mouka žitná bílá 100 g
Olej sezamový 1 polévková lžíce
Ovesné vločky 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Semínka slunečnicová loupaná 0.5 polévková lžíce
Sezam - semena 0.5 polévková lžíce
Sůl 2 špetka
Vejce slepičí 3 ks
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř bílý 2 špetka
Sůl 2 špetka
Sýr Lučina - termizovaný 100 g
Okurka salátová 100 g
Prsa krůtí uzená 120 g
Rajčata 4 ks
Ředkvička 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy dáme změklé máslo, vejce a elektrickým ručním šlehačem vyšleháme pěnu. Přidáme bílý jogurt, minerální perlivou vodu, mouku, sezamová a slunečnicová semínka, ovesné vločky, sůl, pepř a prášek do pečiva. Směs dobře vymícháme.
  2. Vaflovač vymastíme olejem (pokud máme teflonový, nemusíme mastit), předehřejeme na správnou teplotu a postupně z těsta dozlatova upečeme vafle.
  3. Omyjeme pažitku, drobně ji pokrájíme. Do mísy dáme čerstvý krémový sýr, sůl, pepř a promícháme s pažitkou. Omyjeme a osušíme čerstvou zeleninu: salátovou okurku, ředkvičky a malá rajčata. Okurku s ředkvičkami pokrájíme na plátky, rajčata rozkrájíme na čtvrtky. Uzená krůtí prsa nakrájíme na nudličky.
  4. Upečené vafle potřeme ochuceným sýrem, ozdobíme plátky okurky, ředkvičky, nudličkami masa a rozkrájenými rajčaty. Ihned servírujeme.