Sendviče z vaflového těsta
Ingredience
Jogurt bílý |
100 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
0.5 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
100 g |
Minerální voda perlivá |
4 polévková lžíce |
Mouka žitná bílá |
100 g |
Olej sezamový |
1 polévková lžíce |
Ovesné vločky |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Semínka slunečnicová loupaná |
0.5 polévková lžíce |
Sezam - semena |
0.5 polévková lžíce |
Sůl |
2 špetka |
Vejce slepičí |
3 ks |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř bílý |
2 špetka |
Sůl |
2 špetka |
Sýr Lučina - termizovaný |
100 g |
Okurka salátová |
100 g |
Prsa krůtí uzená |
120 g |
Rajčata |
4 ks |
Ředkvička |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do mísy dáme změklé máslo, vejce a elektrickým ručním šlehačem vyšleháme pěnu. Přidáme bílý jogurt, minerální perlivou vodu, mouku, sezamová a slunečnicová semínka, ovesné vločky, sůl, pepř a prášek do pečiva. Směs dobře vymícháme.
- Vaflovač vymastíme olejem (pokud máme teflonový, nemusíme mastit), předehřejeme na správnou teplotu a postupně z těsta dozlatova upečeme vafle.
- Omyjeme pažitku, drobně ji pokrájíme. Do mísy dáme čerstvý krémový sýr, sůl, pepř a promícháme s pažitkou. Omyjeme a osušíme čerstvou zeleninu: salátovou okurku, ředkvičky a malá rajčata. Okurku s ředkvičkami pokrájíme na plátky, rajčata rozkrájíme na čtvrtky. Uzená krůtí prsa nakrájíme na nudličky.
- Upečené vafle potřeme ochuceným sýrem, ozdobíme plátky okurky, ředkvičky, nudličkami masa a rozkrájenými rajčaty. Ihned servírujeme.