Vejce natvrdo v tuňákové omáčce
Ingredience
Ančovička - filety |
12 ks |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Kapary |
2 polévková lžíce |
Majonéza |
100 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Tuňák v oleji |
200 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a podélně rozpůlíme. Rozložíme je na plochou mísu.
- Rozmixujeme tuňáka, 4 filety ančoviček, 1 lžíci kaparů, citronovou šťávu, olivový olej, sůl a pepř. Do vzniklé pasty zlehka vmícháme majonézu a podle potřeby dochutíme.
- Vejce potřeme připravenou omáčkou, ozdobíme zbylými ančovičkami a kapary.
- Salát necháme před podáváním asi 30 minut v chladničce.