Vejce natvrdo v tuňákové omáčce

Ingredience


Ančovička - filety 12 ks
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Kapary 2 polévková lžíce
Majonéza 100 g
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Tuňák v oleji 200 g
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a podélně rozpůlíme. Rozložíme je na plochou mísu.
  2. Rozmixujeme tuňáka, 4 filety ančoviček, 1 lžíci kaparů, citronovou šťávu, olivový olej, sůl a pepř. Do vzniklé pasty zlehka vmícháme majonézu a podle potřeby dochutíme.
  3. Vejce potřeme připravenou omáčkou, ozdobíme zbylými ančovičkami a kapary.
  4. Salát necháme před podáváním asi 30 minut v chladničce.