Slovenské pagáče
Ingredience
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Droždí |
30 g |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 g |
Sůl |
10 g |
Tuk |
50 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřové škvarky |
1 hrnek |
-
Doba přípravy: 90 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Těsto zaděláme a necháme vykynout, poté rozválíme na placku a potřeme mletými škvarky.
- Těsto složíme v obou směrech na třetiny.
- Rozválíme ho, potřeme škvarky a stejně složíme.
- Rozválíme a krájíme na čtverečky, které dáváme na vymazaný plech.
- Potřeme vajíčkem, necháme vykynout a pečeme při 200 stupních dozlatova.