Holoubátko vycpané husími játry

Ingredience


Holoubata 2 ks
Játra husí 150 g
Kuřecí prsa 1 ks
Pepř černý mletý 2 špetka
Smetana 16% (pochoutková) 50 ml
Špenát listový čerstvý 50 g
Sůl 2 špetka
Voda pitná 2 l
Baby špenát 50 g
Lanýž 1 ks
Nudle široké 100 g
Olej lanýžový 1 kávová lžička
Rukola 50 g
Sůl 1 špetka
Voda pitná 1 l
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Pepř bílý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
Víno šumivé (sekt) 50 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Holoubata opatrně vykostíme, přeřízneme napůl, naklepeme, osolíme a opepříme. Maso z kuřecích prsou dvakrát pomeleme v mlýnku, osolíme a opepříme a směsí potřeme holoubata. Na jednotlivé porce poklademe listy špenátu. Doprostřed vložíme kousek husích jater, potom znovu trochu mleté kuřecí směsi a opět list špenátu. Jednotlivé porce položíme na potravinářské fólie a stočíme z nich pevný váleček. Potom zabalíme do alobalu a zpevníme konce, aby směs nevytékala. Válečky vložíme do vařící vody a ztlumíme plamen. Necháme provářet při teplotě 75 °C celkem 45 minut. Potom odstavíme a válečky rychle zchladíme v ledové vodě.
  2. V osolené vodě si uvaříme široké nudle. Do pánve vlijeme trochu lanýžového oleje, na kterém opečeme zbytek husích jater. Přimícháme k nim listy špenátu, rukolu a uvařené nudle. Odložíme z ohně a nakonec ještě vložíme plátky lanýže.
  3. Válečky holoubat rozbalíme z fólie, příčně rozkrájíme a vkládáme na kopečky s těstovinami. Šťávou z masa přelijeme těstoviny.
  4. Připravíme si šampaňskou pěnu. Rozklepneme si vejce, z kterých použijeme jenom žloutky, bílky odložíme stranou. Žloutky prošleháme ve vodní lázni s vínem, dokud směs nezhoustne. Posolíme, popepříme a zakápneme trochou citronové šťávy. Kopečky šampaňské pěny klademe na holoubata s těstovinami.