Holoubátko vycpané husími játry
Ingredience
Holoubata |
2 ks |
Játra husí |
150 g |
Kuřecí prsa |
1 ks |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Smetana 16% (pochoutková) |
50 ml |
Špenát listový čerstvý |
50 g |
Sůl |
2 špetka |
Voda pitná |
2 l |
Baby špenát |
50 g |
Lanýž |
1 ks |
Nudle široké |
100 g |
Olej lanýžový |
1 kávová lžička |
Rukola |
50 g |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
1 l |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Pepř bílý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
Víno šumivé (sekt) |
50 ml |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 75 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Holoubata opatrně vykostíme, přeřízneme napůl, naklepeme, osolíme a opepříme. Maso z kuřecích prsou dvakrát pomeleme v mlýnku, osolíme a opepříme a směsí potřeme holoubata. Na jednotlivé porce poklademe listy špenátu. Doprostřed vložíme kousek husích jater, potom znovu trochu mleté kuřecí směsi a opět list špenátu. Jednotlivé porce položíme na potravinářské fólie a stočíme z nich pevný váleček. Potom zabalíme do alobalu a zpevníme konce, aby směs nevytékala. Válečky vložíme do vařící vody a ztlumíme plamen. Necháme provářet při teplotě 75 °C celkem 45 minut. Potom odstavíme a válečky rychle zchladíme v ledové vodě.
- V osolené vodě si uvaříme široké nudle. Do pánve vlijeme trochu lanýžového oleje, na kterém opečeme zbytek husích jater. Přimícháme k nim listy špenátu, rukolu a uvařené nudle. Odložíme z ohně a nakonec ještě vložíme plátky lanýže.
- Válečky holoubat rozbalíme z fólie, příčně rozkrájíme a vkládáme na kopečky s těstovinami. Šťávou z masa přelijeme těstoviny.
- Připravíme si šampaňskou pěnu. Rozklepneme si vejce, z kterých použijeme jenom žloutky, bílky odložíme stranou. Žloutky prošleháme ve vodní lázni s vínem, dokud směs nezhoustne. Posolíme, popepříme a zakápneme trochou citronové šťávy. Kopečky šampaňské pěny klademe na holoubata s těstovinami.