Pirohy s krabím masem
Ingredience
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Krabí maso konzervované |
300 g |
Listové těsto |
350 g |
Pepř černý mletý |
3 špetka |
Řeřicha |
1 polévková lžíce |
Šalotka |
2 ks |
Sůl |
3 špetka |
Sýr Čedar |
80 g |
Sýr smetanový tavený 45% |
400 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále dva pláty o síle 3 mm. Vykrojíme 24 koleček o průměru 8-10 cm.
- Krabí maso z konzervy scedíme ze šťávy, dáme ho do mísy. Očištěnou šalotku drobně pokrájíme, omytý kopr a řeřichu nasekáme nadrobno a spolu s čerstvým sýrem, solí a pepřem podle chuti směs promícháme.
- Na polovinu vykrojených koleček poklademe do středu lžící krabí nádivku. Okraje těsta s nádivkou (asi 1 cm) potřeme rozšlehaným vajíčkem a překryjeme prázdnými kolečky a okraje k sobě pevně přitiskneme. Pirohy potřeme zbývajícím vajíčkem, posypeme nastrouhaným sýrem a dáme péct (na střední rošt) do předehřáté trouby. Pečeme při 225°C přibližně 15 minut dozlatova. Pirohy podáváme teplé i studené.