Tvarohový dezert s pomerančem

Ingredience


Cukr moučkový 1 polévková lžíce
Cukr vanilka 5 g
Mandle 1 hrst
Máslo čerstvé 1 kávová lžička
Pomeranče 2 ks
Tvaroh měkký - nízkotučný 125 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pomeranče oloupeme a rozdělíme na dílky, šťávu zachytíme do misky.
  2. Vejce rozklepneme, bílek oddělíme od žloutku. Z bílku vyšleháme tuhý sníh. Žloutek v misce smícháme s cukrem a pomerančovou šťávou, přidáme tvaroh, utřeme do hladka a vmícháme sníh z bílku.
  3. Zapékací kulatou formu vytřeme máslem a naplníme krémem, na něj naskládáme do vějířů dílky pomerančů.
  4. Dezert 10 minut zapékáme v troubě, kterou jsme předehřáli na 220°C. Pak teplotu zvýšíme na 250°C a pečeme dalších 5 minut, až má dezert zlatavý povrch.
  5. Posypeme nasekanými mandlemi a podáváme.