Tvarohový dezert s pomerančem
Ingredience
Cukr moučkový |
1 polévková lžíce |
Cukr vanilka |
5 g |
Mandle |
1 hrst |
Máslo čerstvé |
1 kávová lžička |
Pomeranče |
2 ks |
Tvaroh měkký - nízkotučný |
125 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Pomeranče oloupeme a rozdělíme na dílky, šťávu zachytíme do misky.
- Vejce rozklepneme, bílek oddělíme od žloutku. Z bílku vyšleháme tuhý sníh. Žloutek v misce smícháme s cukrem a pomerančovou šťávou, přidáme tvaroh, utřeme do hladka a vmícháme sníh z bílku.
- Zapékací kulatou formu vytřeme máslem a naplníme krémem, na něj naskládáme do vějířů dílky pomerančů.
- Dezert 10 minut zapékáme v troubě, kterou jsme předehřáli na 220°C. Pak teplotu zvýšíme na 250°C a pečeme dalších 5 minut, až má dezert zlatavý povrch.
- Posypeme nasekanými mandlemi a podáváme.