Kedlubnové senviče s kadeřavým salátem
Ingredience
Citronová šťáva |
2 kávová lžička |
Hořčice |
2 kávová lžička |
Kedlubna |
4 ks |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Salát kadeřavý |
1 ks |
Sezam - semena |
75 g |
Smetana 16% (pochoutková) |
200 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Ementál (Primátor) |
120 g |
Vaječný žloutek slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Salát natrháme na kousky, opláchneme pod studenou vodou a necháme v sítu okapat.
- V misce smícháme zakysanou smetanu, citronovu šťávu a hořčici, podle chuti opepříme a osolíme, vložíme kousky salátu a promícháme.
- Kedlubny oloupeme, nakrájíme na 8 stejně silných plátků a vaříme 5 minut ve vodě. Uvařené necháme v sítu okapat.
- Do jednoho talíře nasypeme sezamová semínka, v druhém rozšleháme 4 žloutky a 2 lžíce vody.
- Plátky kedlubny z obou stran opepříme a osolíme, na polovinu položíme 1 plátek ementálu a zbylými kedlubnami je přiklopíme. Kedlubnové sendviče obalíme v rozšlehaných žloutcích a pak v semínkách sezamu.
- Ve velké pánvi rozehřejeme olej a obalené sendviče na něm pečeme z obou stran dozlatova 3-4 minuty. Obracíme je opatrně, aby se nerozpadly.
- Na talíře rozprostřeme salát, na něj dáme kedlubnové sendviče a podáváme.