Kedlubnové senviče s kadeřavým salátem

Ingredience


Citronová šťáva 2 kávová lžička
Hořčice 2 kávová lžička
Kedlubna 4 ks
Olej olivový 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Salát kadeřavý 1 ks
Sezam - semena 75 g
Smetana 16% (pochoutková) 200 g
Sůl 1 špetka
Sýr Ementál (Primátor) 120 g
Vaječný žloutek slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Salát natrháme na kousky, opláchneme pod studenou vodou a necháme v sítu okapat.
  2. V misce smícháme zakysanou smetanu, citronovu šťávu a hořčici, podle chuti opepříme a osolíme, vložíme kousky salátu a promícháme.
  3. Kedlubny oloupeme, nakrájíme na 8 stejně silných plátků a vaříme 5 minut ve vodě. Uvařené necháme v sítu okapat.
  4. Do jednoho talíře nasypeme sezamová semínka, v druhém rozšleháme 4 žloutky a 2 lžíce vody.
  5. Plátky kedlubny z obou stran opepříme a osolíme, na polovinu položíme 1 plátek ementálu a zbylými kedlubnami je přiklopíme. Kedlubnové sendviče obalíme v rozšlehaných žloutcích a pak v semínkách sezamu.
  6. Ve velké pánvi rozehřejeme olej a obalené sendviče na něm pečeme z obou stran dozlatova 3-4 minuty. Obracíme je opatrně, aby se nerozpadly.
  7. Na talíře rozprostřeme salát, na něj dáme kedlubnové sendviče a podáváme.