Kančí maso na slanině
Ingredience
Bobkový list |
1 g |
Chléb celozrnný žitný |
300 g |
Cibule |
400 g |
Hovězí vývar základní |
800 ml |
Jalovec |
2 g |
Kančí játra |
200 g |
Kančí maso |
600 g |
Kmín celý |
2 g |
Ledviny - průměr |
200 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Nové koření celé |
2 g |
Paprika mletá sladká |
20 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Sádlo škvařené |
100 g |
Slanina vepřová |
250 g |
Sůl |
10 g |
Víno červené |
150 ml |
Zázvor mletý |
4 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Kančí maso, játra, ledviny odblaníme, očistíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na nudličky.
- V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme slaninu s cibulí a osmažíme dorůžova. Přidáme kančí maso a smažíme, dokud nepustí šťávu. Nyní přidáme játra s ledvinami, vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, mletou paprikou, promícháme, podlijeme vývarem a dusíme asi 15 minut. Okořeníme jalovcem, novým kořením, bobkovým listem, zázvorem, kmínem, pepřem a dusíme téměř doměkka. Osolíme, přilijeme víno a dodusíme.
- Maso se šťávou rozdělíme na talíře a podáváme s tmavým chlebem.