Kančí maso na slanině

Ingredience


Bobkový list 1 g
Chléb celozrnný žitný 300 g
Cibule 400 g
Hovězí vývar základní 800 ml
Jalovec 2 g
Kančí játra 200 g
Kančí maso 600 g
Kmín celý 2 g
Ledviny - průměr 200 g
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Nové koření celé 2 g
Paprika mletá sladká 20 g
Pepř černý mletý 2 g
Sádlo škvařené 100 g
Slanina vepřová 250 g
Sůl 10 g
Víno červené 150 ml
Zázvor mletý 4 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kančí maso, játra, ledviny odblaníme, očistíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na nudličky.
  2. V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme slaninu s cibulí a osmažíme dorůžova. Přidáme kančí maso a smažíme, dokud nepustí šťávu. Nyní přidáme játra s ledvinami, vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, mletou paprikou, promícháme, podlijeme vývarem a dusíme asi 15 minut. Okořeníme jalovcem, novým kořením, bobkovým listem, zázvorem, kmínem, pepřem a dusíme téměř doměkka. Osolíme, přilijeme víno a dodusíme.
  3. Maso se šťávou rozdělíme na talíře a podáváme s tmavým chlebem.