Srnčí játra s cibulkou
Ingredience
Chléb pšeničný (bílý) |
200 g |
Cibule |
150 g |
Hořčice |
80 g |
Játra srnčí |
600 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g |
Okurky nakládané |
120 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Sůl |
6 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Srnčí játra odblaníme, očistíme a nakrájíme na plátky, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
- V pánvi rozehřejeme máslo, játra opepříme, obalíme v hladké mouce, vložíme do pánve a smažíme po obou stranách, až budou játra měkká. Játra vyndáme, do výpeku v pánvi nasypeme cibuli a orestujeme.
- Játra osolíme, upravíme na talíře, posypeme cibulkou, doplníme hořčicí, kyselou okurkou a podáváme s chlebem.