Ryba s jemnou šalotkovou omáčkou
Ingredience
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Makrela - filety |
400 g |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Ocet bílý vinný |
1 kávová lžička |
Pažitka |
1 hrst |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kudrnka |
1 hrst |
Šalotka |
2 ks |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
3 ks |
Víno bílé |
1 dl |
Vývar zeleninový |
2 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Ryby omyjeme, osušíme, potřeme citronovou šťávou a necháme uležet. Šalotky oloupeme a nakrájíme najemno. Petrželku a pažitku omyjeme, necháme okapat a najemno nasekáme. Malou část petrželky ponecháme stranou.
- V hrnci smícháme šalotku, bylinky, bílé víno a ocet a necháme krátce vařit. Pak vývar přecedíme do misky, smícháme ho se žloutky a lžící másla, přisypeme bylinky a šalotkou a dochutíme pepřem a solí.
- V pánvi rozehřejeme máslo, osolené a opepřené rybí plátky na něm z každé strany smažíme přibližně 3 minuty, až mají zlatavou barvu.
- Ryby rozdělíme na talíře, posypeme nasekanou petrželkou, přidáme k nim omáčku a podáváme.