Ryba s jemnou šalotkovou omáčkou

Ingredience


Citronová šťáva 1 kávová lžička
Makrela - filety 400 g
Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Ocet bílý vinný 1 kávová lžička
Pažitka 1 hrst
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kudrnka 1 hrst
Šalotka 2 ks
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
Víno bílé 1 dl
Vývar zeleninový 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ryby omyjeme, osušíme, potřeme citronovou šťávou a necháme uležet. Šalotky oloupeme a nakrájíme najemno. Petrželku a pažitku omyjeme, necháme okapat a najemno nasekáme. Malou část petrželky ponecháme stranou.
  2. V hrnci smícháme šalotku, bylinky, bílé víno a ocet a necháme krátce vařit. Pak vývar přecedíme do misky, smícháme ho se žloutky a lžící másla, přisypeme bylinky a šalotkou a dochutíme pepřem a solí.
  3. V pánvi rozehřejeme máslo, osolené a opepřené rybí plátky na něm z každé strany smažíme přibližně 3 minuty, až mají zlatavou barvu.
  4. Ryby rozdělíme na talíře, posypeme nasekanou petrželkou, přidáme k nim omáčku a podáváme.